Segueix-nos a les xarxes socials:

El Parlament tramita la reforma de la llei per a investidures a distància

?Cs i PSC impugnaran la tramitació ?Torrent anuncia que la cambra celebrarà un ple per tractar la resolució de Cs però no hi posa data

El Parlament tramita la reforma de la llei per a investidures a distànciaacn

El president del Parlament, Roger Torrent, va avançar ahir al vespre a la Junta de Portaveus que properament fixarà data per a un ple ordinari de la cambra. I és que, després que Cs hagi modificat el text de la seva proposta de resolució i que el nou redactat «sol·licita» la compareixença de Torrent perquè expliqui la situació de bloqueig de la política catalana i les seves possibles sortides, el document ha estat admès a tràmit per la mesa i el President ha anunciat que la resolució serà tractada en aquest ple ordinari que, a hores d'ara, encara no té dia. De la mateixa manera, la mesa també ha admès a tràmit la reforma de la Llei de Presidència que JxCat havia registrat per poder realitzar investidures a distància. PSC, Cs i PPC ja van mostrar la seva disconformitat dins la reunió, i socialistes i Cs van anunciar a la Junta que demanaran a la mesa que es reconsideri l'admissió a tràmit.

El primer text que havien presentat els d'Inés Arrimadas havia estat desestimat apel·lant a un defecte de forma, però la segona versió del document, on en lloc «d'instar» a la compareixença de Torrent se «sol·licita la seva compareixença», ha passat el filtre de la mesa i ha estat admès a tràmit sense problema. Ara, els grups tenen dos dies per presentar possibles reconsideracions i després hi ha previst un període d'esmenes de 7 dies.

«Avui serà un dia clau»

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, creu que avui «serà un dia clau i poden passar coses importants». Sense voler concretar gaire res més, Sabrià va donar ahir a entendre que, a partir de la citació de Jordi Sánchez, avui mateix al Tribunal Suprem es podrien desencadenar un seguit d'esdeveniments que desencallin les negociacions i la investidura, tant amb el número dos de JxCat com a candidat com amb altres opcions.

Per la seva banda, la responsable de l'àrea territorial de la direcció executiva del PDeCAT, Maria Senserrich, va negar cap pla C i va insistir que el candidat a la presidència és Sànchez. «Cal defensar-lo malgrat les adversitats i les bar-reres que ens posen a 600 quilòmetres. Demà al Suprem és un dia important i tenim encara un bri d'esperança», va afegir.

Prem per veure més contingut per a tu