Segueix-nos a les xarxes socials:

La Guàrdia Civil assenyala que Turull ha tingut un paper «extraordinàriament rellevant» en el procés

L'institut armat entrega a Llarena un informe extens amb descripcions individualitzades de la participació de cadascun dels investigats

La Guàrdia Civil assenyala que Turull ha tingut un paper «extraordinàriament rellevant» en el procésacn

La Guàrdia Civil ha entregat al jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena un informe extens i detallat (de més de 250 folis) on recull, de manera individualitzada, el paper de cadascun dels 28 investigats a la causa per rebel·lió i sedició. A l'informe, segons informen diversos mitjans, l'institut armat assenyala que l'actual candidat a president, Jordi Turull, va tenir un paper "extraordinàriament rellevant" en el procés i la declaració d'independència. L'informe policial situa el conseller destituït en sis reunions "clau" i hi hauria tres trucades que, segons aquestes publicacions, l'incriminarien. L'informe s'ha elaborat en base a l'agenda personal de Josep Maria Jové (intervinguda al setembre), correus electrònics, escoltes telefòniques i manifestacions fetes pels mateixos investigats. El document pot sostenir bona part de l'argumentació que el jutge Llarena plasmi en les interlocutòries de processament, que donarà a conèixer divendres. Aquestes interlocutòries marcaran els delictes pels quals es processa els investigats i se'ls envia a judici.

En aquest informe, la Guàrdia Civil detalla la participació dels que considera els cervells de l'1-O i de la declaració d'independència. Així doncs, fixa un primer nivell d'implicació (el que coneix com el 'comitè estratègic', segons el document EnfoCats) i un segon nivell organitzatiu ('comitè executiu').

Al capdamunt de la piràmide jeràrquica que detalla la Guàrdia Civil hi hauria Carles Puigdemont, Oriol Junqueras o Raül Romeva. Segons el que avancen diversos mitjans, la Guàrdia Civil es referiria a Puigdemont com "màxim responsable" -juntament amb Junqueras- d'activar la via unilateral per declarar la independència i també encarregats d'organitzar l'1-O amb Romeva.

El document policial situa en el 'comitè estratègic' Junqueras i Puigdemont, juntament amb 17 persones més. En un segon nivell estaria situat el 'comitè executiu' que, segons la Guàrdia Civil, estaria liderat per Turull, candidat a la presidència de la Generalitat. Li atribueixen un paper "extraordinàriament rellevant" i s'hi refereixen com una persona "de molta importància i tremendament propera al procés".

Prem per veure més contingut per a tu