Segueix-nos a les xarxes socials:

Al-Assad acusa França de ser «un país esclau» dels EUA

El president sirià torna la Legió d'Honor que li va concedir l'estat francès l'any 2001

El president de Síria, Baixar al-Assad, ha retornat a França la Legió d'Honor -el guardó més important que pot concedir el Govern francès- rebut el 2001 per considerar el premi com un «deshonor» de mans d'«un país esclau dels Estats Units».

Tot i que el president francès, Emmanuel Macron, va iniciar aquesta setmana els tràmits per retirar el guardó que Al-Assad va rebre fa 17 anys del seu homòleg gal, Jacques Chirac, com a part d'una estratègia per incorporar Síria a la comunitat internacional, el president sirià s'ha avançat i ha tornat la distinció a través de l'ambaixada de Romania, segons el ministeri d'Exteriors sirià.

«No és cap honor que el president Al-Assad tingui una condecoració entregada per un país esclau i seguidor dels Estats Units, que dóna suport als terroristes», segons el comunicat oficial d'Exteriors en què es confirma el lliurament a la missió diplomàtica romanesa, una de les poques connexions que existeixen encara entre els països de la Unió Europea i el Govern sirià.

L'oficina d'Al-Assad va confirmar ahir la devolució amb una forta crítica a França per participar, al costat dels Estats Units i del Regne Unit, en els bombardejos del cap de setmana passat a presumptes instal·lacions de desenvolupament i emmagatzematge d'armes químiques. «L'hora del colonialisme ha acabat. Els sirians que han donat el seu suport durant set anys a l'Exèrcit sirià contra el terrorisme no s'acovardiran davant aquesta mena d'actes temeraris i infantils», segons la nota recollida per l'agència semioficial iraniana Fars.

Prem per veure més contingut per a tu