Segueix-nos a les xarxes socials:

El Parlament de Catalunya proposa al Congrés la despenalització de l'eutanàsia

El Parlament de Catalunya va portar ahir al Congrés dels Diputats la proposta de reforma del Codi Penal per despenalitzar l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Per mitjà de tres diputades -la igualadina Alba Vergés (ERC), Assumpta Escarp (PSC) i Marta Ribas (CatECP)-, la cambra va presentar la modificació que el ple va aprovar el juliol del 2017 apel·lant a la «dignitat» en el moment de la mort, la necessitat de posar fi al «patiment insuportable» en casos de mort segura i malaltia dolorosa i incurable, i al reconeixement d'un dret «que no restarà llibertat a ningú que vulgui morir quan la natura ho marqui».

Tot i que la votació serà dijous vinent, de les intervencions dels grups es desprèn que la reforma podrà passar el tràmit i seguir el seu curs al Congrés. Els comuns, ERC, PDeCAT, el PSOE, Podem, el PNB i Compromís van avançar ahir el seu suport a la tramitació de la reforma del Codi Penal, mentre que Cs va dir que s'abstindrà perquè creu que cal regular la qüestió però no com està plantejada des del Parlament, i el PP s'hi oposa i hi votarà en contra.

Prem per veure més contingut per a tu