Segueix-nos a les xarxes socials:

Qui són els detinguts en l'«Operació Erial»?

A més de Zaplana, hi ha altre noms coneguts que també han estat arrestats per la Guàrdia Civil

Qui són els detinguts en l'«Operació Erial»?EP

La Guàrdia Civil ha detingut en el marc de l''operació Erial' per diversos delictes relacionats amb el blanqueig de capitals a l'exministre i expresident de la Comunitat Valenciana Eduardo Zaplana, així com qui va ser el seu cap de Gabinet, Juan Francisco García, i l'empresari Vicente Cotino, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació. Segons el diccionari, 'erial' significa "sense conrear ni llaurar" quan es refereix a una terra o un camp. Una altra de les definicions és "que no té res que es pugui aprofitar". L'operació continua oberta i hi ha en marxa diversos registres.

Un exsecretari del consell d'administració de la CAM

Aquestes fonts han confirmat que a més dels anteriors, hi ha tres detinguts més. Un d'ells és Francisco Grau, economista i exsecretari del consell d'administració de la CAM des del 1998 fins el 2007 i després membre de la seva comissió de control fins a la intervenció de l'entitat bancària.

Un exdirectiu de Terra Mítica i la seva dona

Els altres dos són Joaquín Barceló Llorens, exdirectiu del parc temàtic Terra Mítica, i la dona d'aquest últim. Barceló va dirigir també el Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) de Benidorm, localitat en la qual Zaplana va ser alcalde abans de passar a presidir la Generalitat, i també va ser director de Formació de l'Agència Valenciana de Turisme.

Expresident de l'Estudiantes

Juan Francisco García ha estat detingut a Barcelona. L'expresident del Club de Bàsquet Estudiants es trobava en aquesta ciutat perquè és un dels tres candidats a presidir l'ACB, que està celebrant la seva assemblea.

Així ha estat el desplegament d'aquest dimarts

L'expresident valencià ha estat detingut quan sortia aquest dimarts al matí del seu habitatge a València, immoble que ha estat escorcollat per agents de l'UCO.

Els investigadors s'han personat també aquest dimarts a la seu de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per sol·licitar documentació de la Zona VI del Pla Eòlic, segons ha pogut saber Europa Press. Aquest pla va ser adjudicat en el seu moment a la societat Projectes Eòlics Valencians i en el qual l'empresa Sedesa, de Vicente Cotino, tenia una participació del 25 per cent.

Prem per veure més contingut per a tu