Segueix-nos a les xarxes socials:

«Me'n vaig amb la mateixa humilitat amb què vaig arribar fa set dies»

Huerta diu que se sent «absolutament innocent» i que marxa per «protegir» el projecte de Sánchez

Màxim Huerta va manifestar ahir durant la roda de premsa en la qual va anunciar la seva dimissió del càrrec de ministre de Cultura i Esport que està «convençut de la seva innocència» i va afirmar que se'n va «amb la mateixa humilitat» amb què va arribar al Govern fa set dies.

Tal com va assenyalar davant dels mitjans a la seu del ministeri, el que s'ha buscat amb les acusacions sobre la seva condemna per frau fiscal ha estat «minar el projecte de regeneració i transparència» del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, cosa que, va dir, no permetrà. Huerta va indicar que les informacions publicades a El Confidencial, segons les quals va defraudar 218.000 euros a Hisenda entre 2006 i 2008, fan referència no a una condemna per frau, sinó a una multa que ell mateix va interposar, una situació que lamenta perquè creu que la societat viu «ofegada en el soroll i en la desinformació».

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid va condemnar en dues sentències emeses el maig del 2017 Huerta, que va acabar abonant 365.938 euros pels tres exercicis.

Prem per veure més contingut per a tu