Segueix-nos a les xarxes socials:

Proactiva Open Arms denuncia que Itàlia rebutja la seva ajuda

El fundador de l'ONG catalana, Òscar Camps, lamenta que Líbia gestioni els rescats al Mediterrani

Proactiva Open Arms denuncia que Itàlia rebutja la seva ajudaacn

L'ONG Proactiva Open Arms va informar ahir que els guardacostes italians han rebutjat la seva ajuda per rescatar un miler de persones «a la deriva i sense armilles» d'aigües de la Mediterrània, segons va fer saber el seu fundador, Òscar Camps.

«Poc abans de 3/4 d'1 del migdia comuniquem amb l'MRCC (Centre de Coordinació de Rescat Marítim) de Roma per atendre les seves set trucades generals per rescatar en aigües internacionals 1.000 persones a la deriva i sense armilles. La seva resposta: 'No necessitem la vostra ajuda'», va lamentar Camps. «L'MRCC de Roma trasllada tots els casos en aigües internacionals als guardacostes libis. Estem a punt de presenciar la devolució massiva més gran en calent de la història de la Mediterrània, serà per la força i contra la seva voluntat», va afegir el fundador de l'ONG.

Camps, a través del seu compte de Twitter, també va denunciar que les autoritats italianes i malteses estan dificultant la tasca de diverses ONG, com la seva o de Pilots voluntaris, l'avioneta privada que sobrevolava la mar localitzant barques extraviades.

Prem per veure més contingut per a tu