El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir ahir que buscarà suports entre els socis comunitaris per «controlar millor» els fluxos migratoris, especialment a la Mediterrània occidental, on les xifres d'arribades d'immigrants han augmentat en els últims mesos, a diferència de la resta de rutes, com ara la de la Mediterrània central (Itàlia) o oriental (Grècia).

Sánchez també va defensar la creació de «centres controlats» als països de la UE amb fronteres exteriors, i va apel·lar a la seva voluntat de traslladar «una actitud constructiva i integradora» que reivindiqui la prevalença «dels valors europeus» i el respecte als drets humans.

Suport als socis europeus

«Estem disposats a arribar a una resposta comuna al desafiament global dels fluxos migratoris que arriben a Europa, especialment a la Mediterrània occidental», va dir Sánchez, que va insistir que demanarà «suport» als socis europeus per controlar millor «els fluxos que estem patint actualment a les costes espanyoles».

Sánchez va insistir que «compartirà experiències» amb els seus socis europeus, ja que la societat espanyola i el conjunt d'institucions poden aportar molt pel que fa a «gestionar de manera eficaç la realitat migratòria».