Saps quantes cerveses pots beure sense donar positiu en un control d'alcoholèmia?

La Direcció General de Trànsit ens explica el màxim permès

Dependrà de diversos factors

La DGT ens explica quantes cerveses "podem" beure si hem d'agafar el cotxe

La DGT ens explica quantes cerveses "podem" beure si hem d'agafar el cotxe / freepik

Mercedes Alfaro Rueda

Quan arriba el cap de setmana de segur que tens ganes d'anar a fer una cerveseta amb els amics, família o parella, però, i si has de conduir? Saps quantes cerveses pots beure per no donar positiu en el control d'alcoholèmia? La DGT ha donat resposta a aquesta pregunta que molts espanyols es fan diàriament. Tant l'edat, com el sexe, l'alçada, el pes, l'estat de salut i la ingesta d'aliments, són factors claus per determinar la taxa d'alcoholèmia. Vols saber-ne més?

A Espanya, la taxa màxima d'alcoholèmia permesa per conduir és de 0,5 grams per litre en sang, i 0,25 mil·ligrams per litre en aire espirat per a conductors amb experiència. Aquests límits es redueixen a la meitat per a conductors novells i professionals. Tot i això, fins i tot un consum mínim d'alcohol pot portar a superar aquests límits legals.

Un estudi realitzat per la DGT revela que només dues cerveses petites poden ser suficients perquè un conductor de 70 quilos excedeixi la taxa permesa. Fins i tot una sola cervesa pot donar lloc a un resultat positiu en un control d'alcoholèmia per a una persona de menor pes o un conductor principiant.

Beure alcohol i conduir no és gens recomanable

Beure alcohol i conduir no és gens recomanable / freepik

Això no obstant, és important tenir en compte que fins i tot petites quantitats d'alcohol poden afectar negativament la capacitat per conduir de manera segura. L'alcohol redueix la coordinació, alenteix els temps de reacció i afecta la concentració i la presa de decisions. Per tant, la DGT subratlla que l'única quantitat segura d'alcohol al volant és zero. Fins i tot si una persona no dona positiu en un control d'alcoholèmia, el consum d'alcohol pot posar en perill la seva vida i la dels altres a la carretera.

Per tant, és fonamental recordar que l'única manera d'evitar un resultat positiu en un control d'alcoholèmia i garantir la seguretat de tots és abstenir-se completament de consumir alcohol si s'ha de conduir.

La conducció sota els efectes de l'alcohol és un problema seriós i persistent que requereix la màxima responsabilitat per part dels conductors. El respecte dels límits legals i la presa de decisions conscients són fonamentals per garantir la seguretat viària. Recorda que la teva vida i la dels altres estan en joc. No arrisquis, digues no al consum d'alcohol abans de conduir.