El conseller d'Interior, Miquel Buch, va anunciar ahir al Parlament que el seu Govern està preparant un pla integral contra les agressions sexuals per intentar prevenir aquest tipus de casos i donar una resposta «més ràpida» quan es produeixin.

En la seva primera compareixença al Parlament després de ser nomenat, un cop finalitzada l'etapa d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, Buch va remarcar que la seva conselleria pretén impulsar la prevenció en el marc de la seguretat i que, en aquesta estratègia, està impulsant un pla integral contra les agressions sexuals. «Les agressions sexuals a dones i joves ens porten a no dubtar a l'hora de donar resposta des de l'àmbit de la seguretat per prevenir que es produeixin aquests fets, i en actuar de la forma més ràpida quan desgraciadament es produeixin, sense estalviar ni un esforç ni un actor que amb la seva labor pugui contribuir a evitar-los», va indicar Buch.

El pla preveu la col·laboració de la conselleria d'Ensenyament per donar pautes als centres d'ense-nyament, així com l'elaboració d'un protocol d'actuació en espais privats d'oci, la revisió de la normativa per garantir la formació del personal i l'elaboració de material audiovisual i de suport o la formació, entre d'altres, segons el conseller. A més, Buch també va anunciar que impulsaran mesures per prevenir, detectar i gestionar els incidents relacionats amb l'odi i la discriminació, que inclogui policies locals, agents de seguretat privada i controladors d'accés.