El líder de la Lliga Nord d'Itàlia, Matteo Salvini, i la presidenta de Agrupació Nacional francesa, Marine Le Pen, van llançar ahir a Roma un «front de la llibertat» de cara a les eleccions europees de maig del 2019, per a les quals no descarten nomenar candidats conjunts i per a les quals auguren una «revolució».

Els dos polítics ultradretans es van reunir a ahir Roma en una trobada en què Marine Le Pen va aclarir que «no és electoral», ja que tots dos treballen des de fa temps «en un projecte per a una nova Europa».

«Crec que aquest 'davant de la llibertat' treballarà per tenir un projecte comú, una idea de futur comú i, si és possible, també candidats comuns però deixant llibertat als països, pobles i governs», va aclarir la líder de l'antic Front Nacional francès.

Segons va explicar Salvini, «cadascun celebrarà les seves victòries i ens trobarem a Brussel·les». El també viceprimer ministre va subratllar que en el seu cas és «autonomista i sobiranista» i no pot «imposar llistes comunes en altres països». Le Pen també va voler deixar clar que «no serà una llista única».