Segueix-nos a les xarxes socials:

Susanna Segovia substitueix Elisenda Alamany com a portaveu dels comuns al Parlament

El partit acomiada un tècnic que era proper a la impulsora de la plataforma Sobiranistes

Susanna Segovia substitueix Elisenda Alamany com a portaveu dels comuns al Parlamenteuropa press

La diputada de Catalunya en Comú-Podem al Parlament de Catalunya Susanna Segovia va ser designada ahir com a nova portaveu dels grup dels comuns a la cambra en substitució d'Elisenda Alamany, que va dimitir dilluns passat del seu càrrec.

Susanna Segovia, de Badalona, prové de l'activisme social i va començar la seva carrera política amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a BComu. És periodista especialitzada en cooperació, fet que l'ha portat a treballar a l'Equador; al Parlament ha desenvolupat tasques de feminisme, habitatge i exteriors.

Alamany va dimitir dilluns com a portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament pocs dies després d'haver creat amb el diputat Joan Josep Nuet la plataforma Sobiranistes, crítica amb el rumb del partit, la qual cosa va provocar tensions tant en el si del grup parlamentari com a l'espai dels comuns. A més, la destitució del coordinador del grup parlamentari, Marc Grau, home de confiança d'Alamany, que la diputada no va signar, va incrementar les desavinences al si dels comuns a la cambra catalana, la qual cosa va portar la diputada a renunciar ahir al seu càrrec com a portaveu.

Ara, Susanna Segovia assumeix el càrrec de portaveu al Parlament de Catalunya del grup de Comú-Podem, que presideix Jéssica Albiach, mentre que Marta Ribas manté el càrrec de portaveu adjunta, segons informen els comuns en un comunicat.

D'altra banda, el grup parlamentari de CatECP va acomiadar ahir un dels tècnics del grup, Arnau Mallol, que assistia l'exportaveu Elisenda Alamany i altres diputats en comissions parlamentàries.

Albiach va justificar a Mallol la decisió per «queixes» dels diputats i «noves necessitats tècniques» però les mateixes fonts ho qüestionen i ho atribueixen al suport de Mallol a la plataforma Sobiranistes impulsada per Alamany.

Prem per veure més contingut per a tu