La cadena de televisió nord-americana CNN ha presentat una denúncia contra el president, Donald Trump, i diversos dels seus assessors per la retirada de l'acreditació al reporter Jim Acosta, que es va enfrontar públicament al mandatari en una recent roda de premsa. El pols dialèctic, en el qual Trump va arribar a insultar el periodista i qualificar de «persona terrible» i de «groller», va concloure amb el veto a Acosta, a qui la Casa Blanca va acusar d'agredir una becària que intentava treure-li el micròfon perquè no seguís preguntant.

Una portaveu de la CNN va confirmar la presentació d'una denúncia en un tribunal de Washington per una presumpta violació de la Primera i de la Cinquena Esmena de la Constitució nord-americana, referents a la llibertat de premsa i d'expressió i al degut procés, i inclou com a demandats Trump i diversos dels seus assessors. A la llista hi figuren també el cap de gabinet de la Casa Blanca, John Kelly, la principal portaveu, Sarah Sanders, el número dos de comunicació, Bill Shine, el director del Servei Secret, Joseph Clancy, i l'agent que va expulsar Acosta dimecres passat, segons la nota difosa per la mateixa cadena.

La CNN ha explicat que el seu objectiu és arribar a un acord amb la Casa Blanca perquè Acosta pugui tornar a la seva tasca com a reporter i que figuri per escrit que no se li retiraran en el futur les seves credencials. La cadena ha advertit que el càstig «podria ser per a qualsevol», en una advertència contra les tàctiques de l'Administració.