Segueix-nos a les xarxes socials:

Torra es reuneix amb Otegi per abordar la situació política

El president del Govern pronuncia la conferència 'Catalunya: sobirania, democràcia i llibertat' al Kursaal en un acte organitzat per Gure Esku Dago

Torra es reuneix amb Otegi per abordar la situació políticaACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit amb el coordinador general de Bildu, Arnaldo Otegi, al Palau de Congressos Kursaal (Donosti - Sant Sebastià), aquest dimecres a la tarda. Segons fonts governamentals, a la trobada s'hi ha abordat la situació política actual. Després de la conferència de Torra al mateix Kursaal, el president i Otegi faran un sopar de feina on parlaran del dret a l'autodeterminació, la resolució política al conflicte, i d'explorar formes de cooperació, segons han explicat les mateixes fonts. El conclave ha tingut lloc al Kursaal, on Torra pronuncia des de les 19:00 hores la conferència 'Catalunya: sobirania, democràcia i llibertat', en un acte organitzat per la plataforma Gure Esku Dago. Aquest migdia el president del Govern s'ha reunit amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, a la seu del govern basc.

Cal recordar que Otegi -que assisteix a la conferència del Kursaal- va plantejar dissabte passat al programa 'FAQS' de TV3 que els partits sobiranistes i independentistes bascos, gallecs i catalans -des del PNB a la CUP- formessin llistes unitàries per concórrer junts a les properes eleccions europees, així com a les espanyoles. El dirigent abertzale també ha estat notícia els darrers dies després de reunir-se amb Carles Puigdemont a Waterloo, i perquè el Tribunal Europeu dels Drets Humans va donar la raó al dirigent d'EH Bildu en dictaminar que l'Audiència Nacional espanyola va violar el seu dret a un judici just.

A la conferència del Kursaal hi assistirà una delegació independentista catalana, encapçalada per la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; i del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri. També hi aniran els diputats de JxCat Albert Batet, Eduard Pujol i Aurora Madaula; els líders d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián i Joan Tardà; i la secretària nacional de la CUP Aina Delgado.

Prem per veure més contingut per a tu