Segueix-nos a les xarxes socials:

El cardenal Carles va signar una carta que va permetre fugir un capellà abusador

El cardenal Carles va signar una carta que va permetre fugir un capellà abusadorarquebisbat de barcelona

L'arquebisbat de Barcelona va ajudar a fugir de la justícia i a sortir del país Jordi Senabre, un capellà acusat d'abús de menors el 1990, segons El País, que va localitzar el sacerdot a l'Equador, on ha exercit tots aquests anys. No obstant això, no estava clar qui va prendre la decisió d'enviar-lo de missions a una diòcesi estrangera, ja que aquell any va canviar l'arquebisbe de Barcelona i l'arxidiòcesi catalana tampoc havia volgut aclarir-ho.

Ara, la diòcesi de Santo Domingo de los Coloridos, al país sud-americà, ha confirmat que va rebre una carta signada pel llavors arquebisbe i després cardenal Ricard Maria Carles, ja mort. La data de la missiva és del 4 de desembre del 1990, segons va informar el vicari judicial d'aquesta província equatoriana, Jorge Apolo.

A la carta, que demanava el trasllat de Senabre a aquest lloc de l'Equador, no s'esmentava que estava acusat a Barcelona d'abusar d'un menor de 13 anys i a l'espera de judici. Els responsables de la diòcesi equatoriana asseguren que desconeixien fins ara els seus antecedents i que mai els van informar des de Barcelona dels detalls.

Prem per veure més contingut per a tu