Segueix-nos a les xarxes socials:

Espanya reconeixerà Guaidó com a president de Veneçuela si Maduro no convoca eleccions en vuit dies

Pedro Sánchez diu que el president de l'Assemblea és la persona adequada per "liderar la transició" al país llatinoamericà

Espanya reconeixerà Guaidó com a president de Veneçuela si Maduro no convoca eleccions en vuit dies

Espanya reconeixerà Juan Guaidó com a president de Veneçuela si l'actual president, Nicolas Maduro, no convoca "eleccions lliures, transparents i democràtiques" en un màxim de vuit dies. Segons ha anunciat el president espanyol, Pedro Sánchez, en una compareixença des de la Moncloa, Guaidó, com a president de l'Assemblea veneçolana, és la "persona que ha de liderar la transició" al país llatinoamericà.

"No busquem posar o treure governs a Veneçuela, volem democràcia i eleccions lliures", ha dit Sánchez, que ha destacat la "responsabilitat" de l'Estat espanyol i el seu rol dins de la Unió Europea, per buscar una "transició" a Veneçuela.

"Si en el termini de vuit dies no hi ha la convocatòries d'unes eleccions justes, lliures i transparents, Espanya reconeixerà Juan Guaidó com a president de Veneçuela", ha dit Sánchez.

Segons el president espanyol, Madrid i la Unió Europea volen un govern a Caracas que "representi de forma veraç" el poble veneçolà.

Si Espanya finalment reconeix Guaidó, es convertiria en el primer estat de la UE en fer-ho, després dels reconeixements dels Estats Units, el Canadà o països llatinoamericans Brasil, l'Argentina o l'Equador.

Prem per veure més contingut per a tu