L'actual consellera delegada del Banc Mundial, la búlgara Kristalina Georgieva, va imposar-se ahir a l'exministre holandès de Finances i expresident de l'Eurogrup Jeroen Dijsselbloem com a candidat europeu per optar a succeir Christine Lagarde al capdavant del Fons Monetari Internacional (FMI).

Cap dels dos candidats de la UE va obtenir la majoria qualificada necessària, el suport del 55% dels països que representin almenys el 65% de la població, però Georgieva es va col·locar al capdavant en la segona ronda de votació, segons ha explicat a Europa Press una font de la UE coneixedora del procés.

Tot i que cap va aconseguir la majoria qualificada, l'holandès va felicitar Georgieva i li va desitjar «el màxim èxit» en la seva cursa per convertir-se en la propera directora gerent del Fons Monetari Internacional a través de Twitter.

«Felicito Kristalina Georgieva pel resultat de les votacions europees d'avui. Li desitjo el màxim èxit», va afirmar l'holandès a través del seu compte de Twitter, concedint així la seva derrota.

Georgieva va rebre el suport del 56% de països que representen el 57% de la població, i l'holandès, el 44% dels països i el 43% de la població.