Segueix-nos a les xarxes socials:

La UdG modifica el sistema d'avaluació per facilitar les mobilitzacions

El claustre extraordinari de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat una proposta dels estudiants per implantar un sistema d'avaluació alternatiu perquè els alumnes puguin anar a les mobilitzacions.

La proposta, aprovada per assentiment, busca garantir que l'alumnat que vol anar a classe ho pugui fer sense trobar-se amb piquets que bloquegin l'accés i que els universitaris que volen sumar-se a les manifestacions arran de la sentència del Tribunal Suprem no perdin el curs.

Segons l'acord, els alumnes que ho sol·licitin podran acudir a un examen final, mentre que la resta podrà acollir-se al calendari acadèmic prèviament establert. La proposta l'haurà d'aprovar ara el Consell de Govern. El claustre també ha aprovat amb el 84% dels vots a favor un manifest de rebuig a la sentència.

Al principi de la seva intervenció per defensar la proposta, el representant dels estudiants, Isaac Coronas, va recordar ahir que des del 14 d'octubre ha costat compaginar, a la UdG, la voluntat dels alumnes que s'han sumat a les mobilitzacions per la sentència i els que volen continuar l'avaluació amb normalitat.

«Aquesta setmana, un col·lectiu important d'estudiants es manifestava a tots els centres amb demandes molt clares: exigir que es facilités la conciliació entre les mobilitzacions i la llibertat d'expressió amb l'avaluació ordinària», va recordar Coronas. En paral·lel, hi havia alumnes que reclamaven el seu dret a continuar les classes amb normalitat.

Prem per veure més contingut per a tu