Segueix-nos a les xarxes socials:

Bonvehí assegura que està «cansat de la política» i avança que la deixarà «aviat»

El president bagenc del PDeCAT afirma a Manresa que té ganes de tornar a la seva vida «d'abans»

Bonvehí assegura que està «cansat de la política» i avança que la deixarà «aviat»xavier gil

David Bonvehí deixarà la política i tot el que tingui a veure amb les institucions d'aquí a un any, quan «tingui format un nou PDeCAT i hagi trobat un candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya». Així ho va confirmar el mateix Bonvehí en declaracions a Regió7, ahir.

El president del PDeCAT va participar en una xerrada a l'Escola Joviat de Manresa, juntament amb els esportistes Òscar Lanza i Xavier Caballol, en la qual van explicar la seva experiència personal i professional des que van tenir greus accidents que els van deixar en cadira de rodes, en el cas de Bonvehí i Lanza, i amb una cama amputada, en el cas de Caballol. Qui va ser alcalde de Fonollosa va contestar, a la pregunta d'un estudiant de quins són els reptes que tenen actualment els tres ponents, que està «cansat» de la vida política «tan portada al límit» i que té ganes de tornar a la seva vida «d'abans», sense tenir cap relació amb les institucions i exercint professionalment, de nou, com a advocat.

Interpel·lat per aquest diari, Bonvehí va assegurar que el moment de deixar la política podria ser d'aquí a un any, «quan tingui format un nou PDeCAT i hagi trobat un candidat a la Generalitat».

Les seves declaracions arribaven després que, dilluns, l'exdiputat Jordi Sànchez, condemnat a nou anys de presó per la sentència del procés, anunciés en una entrevista a El Periódico que la Crida Nacional per la República que lidera juntament amb Carles Puigdemont es dissoldrà si Junts per Catalunya i el PDeCAT s'uneixen per formar un nou partit.

Bonvehí, nascut a Camps el 1979, va ser alcalde de Fonollosa entre els anys 2004 i 2007 per Convergència i Unió i el 2008 va ser nomenat president de CDC al Bages. Posteriorment va ser escollit diputat a Barcelona per CiU a les eleccions al Parlament del 2010 i el 2012, i dins la coalició de Junts pel Sí a les del 2015. Des del 22 de juliol del 2018 és president del PDeCAT, partit del qual ja havia estat el coordinador organitzatiu des del 2016.

Prem per veure més contingut per a tu