Segueix-nos a les xarxes socials:

Una JEC en renovació estudia demà la inhabilitació de Torra

La Junta Electoral Central (JEC) es troba en període de renovació i de convulsió. Els seus tretze integrants sabran en les properes setmanes si se'n van o si segueixen mentre no deixen d'aparèixer assumptes espinosos sobre la seva taula: demà haurà d'estudiar la inhabilitació de Quim Torra. L'última reunió de la Junta del 2019 va passar desapercebuda perquè la negociació perquè hi hagués investidura vivia moments delicats i va acaparar, per això, tota l'actualitat.

En tot cas, la Junta Electoral tindrà demà un punt de màxima expectació: la possible inhabilitació immediata del president de la Generalitat.

Per la seva part, el president del Parlament, Roger Torrent, va demanar a la Junta Electoral Central que desestimi els recursos del PP, Cs i Vox que insten a destituir com a diputat el president de la Generalitat després que el TSJC l'hagi condemnat a un any i mig d'inhabilitació. Tor-rent va considerar oportú que el Parlament es personi i formuli al·legacions. Al text, signat pel lletrat major del Parlament, Joan Ridao, es fa notar que és la cambra la competent per resoldre les qüestions «d'incompatibilitat» dels diputats.

Prem per veure més contingut per a tu