Segueix-nos a les xarxes socials:

La borrasca causa pèrdues d'entre 6 i 7 milions als ports

La tempesta provoca desperfectes a tot el litoral català amb danys que feia anys que no es veien

El director de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez, va assegurar ahir que el temporal Glòria costarà unes pèrdues d'entre 6 i 7 milions d'euros als ports catalans que gestiona, que no inclouen els de Barcelona i Tarragona, que depenen de Foment. Gómez va afirmar que el temporal a nivell del litoral «està començant a millorar» i «poc a poc» s'aniran obrint els ports de Catalunya per començar a valorar els danys. «La gent està molt preocupada», va afirmar Gómez, remarcant que es viu un temporal «excepcional». Malgrat això i els danys en dics i altres instal·lacions, el director de Ports va dir que en general les instal·lacions «han aguantat prou bé».

El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de Ports de la Generalitat, Damià Calvet, va afirmar que el temporal ha provocat desperfectes a tot el litoral català amb afectacions tant a les platges com als ports catalans. Segons Calvet, un cop passi la borrasca caldrà fer «reparacions importats a tots els ports del país».

L'Ajuntament de Badalona prepara un decret d'emergència per fer front als desperfectes que el temporal ha causat a la ciutat. Els més visibles afecten el pont del Petroli, que va quedar partit pel fort onatge. El tinent d'alcaldia de Govern i Territori, Rubén Guijarro, va explicar que l'afectació principal és al tram final del pont, en la connexió entre la passera i la plataforma. Hi ha uns quinze metres de llosa de formigó i fusta que han volat, així com la barana al voltant de la plataforma i el voladís de fusta. Després de fer una primera inspecció per part dels tècnics de medi ambient, protecció civil i guàrdia urbana, es va determinar que els desperfectes són pitjors que els del temporal del 2017. Els responsables municipals, van convocar una reunió d'emergència.

Prem per veure més contingut per a tu