Segueix-nos a les xarxes socials:

El Centre Sanitari del Solsonès reestructura l'atenció mèdica

És una de les mesures preses davant la previsió d'un augment de casos

El Centre Sanitari del Solsonès reestructura l'atenció mèdicaArxiu particular

La segona planta del Centre Sanitari del Solsonès s'ha convertit temporalment en hospital d'aguts, i els usuaris de la unitat sociosanitària s'han traslladat a la primera per mantenir una zona estable. Aquesta reestructuració s'ha dut a terme seguint un protocol específic davant l'augment exponencial de casos per Covid-19. En aquests moments, la segona planta acull alguns pacients en aïllament preventiu que, en cas que no presentin símptomes, baixaran a la primera.

La segona planta es reserva per a tres tipus de pacients: els derivats de Manresa, encara que no presentin símptomes, per posar-los en aïllament preventiu durant deu dies, els que tenen símptomes compatibles amb el coronavirus, que són tractats com a positius, i els casos confirmats. Les persones que hi són ingressades actualment estan estables, segons explica el doctor Juan Campus, director mèdic del Centre Sanitari.

Aquestes dependències reservades per a possibles casos positius es tractaran com a zones aïllades amb protocols específics pel que fa a personal, cuina, neteja, bugaderia i tanatori. El protocol estableix un aïllament rigorós a fi d'evitar estendre el contagi del virus i, alhora, garantir la millor atenció.

Des del Centre Sanitari del Solsonès es demana a la població que extremi les mesures de protecció per tal d'evitar que l'aparició de nous casos del virus generi una situació insostenible per al sistema.

Els propers dies poden convertir-se en «una prova de foc per a la comarca», adverteixen des de la direcció de l'ens. Es considera clau mantenir les actituds de responsabilitat per tal d'alentir al màxim el ritme de propagació.

Sara Alarcón, presidenta del Consell Comarcal i del Centre Sanitari, fa una crida a extremar les mesures de prevenció i de confinament: «Demanem a tothom sobretot que es quedi a casa i, en cas de símptomes de tos, febre i mal de cap, eviti acudir al Centre Sanitari i actuï com en una grip. Només en els casos greus de febre alta i continuada i dificultats respiratòries cal trucar al Centre Sanitari de vuit del matí a vuit del vespre, o al 061 o, en cas d'urgència, al 112, durant tot el dia», reitera la presidenta de l'ens comarcal. «L'important és poder atendre les persones que realment ho necessiten i tenir disponibilitat per a les urgències», insisteix.

Prem per veure més contingut per a tu