Segueix-nos a les xarxes socials:

'Panem et circenses'

«Després d'un mes, arribem a l'espectacle lamentable del desconfinament progressiu i sense el suport dels tècnics»

Efectivament, i després d'un mes de confinament, rodes de premsa, consells de ministres, llargues lectures dels reials decrets publicats i tancament de la majoria dels nostres negocis, arribem a l'espectacle lamentable del desconfinament progressiu i sense el suport dels tècnics. Arribem a aquest punt només amb l'opinió d'un govern que ha donat reiterats senyals de debilitat i de trobar-se superat per la situació que avui ens ocupa.

Mentre veiem, amb molta tristesa, l'encreuament d'acusacions estèrils i missatges geopolítics (que ara no fan al cas), la majoria de les empreses no disposem de solucions per als nostres problemes: no hi ha moratòries en el pagament dels impostos, no hi ha injeccions de diners per millorar la liquiditat precària dels negocis i ningú pensa en l'endemà, quan molts d'aquests autònoms i pimes haurem de tancar.

I, amb nosaltres, els patrimonis dels agosarats emprenedors que vam ser un dia també s'esvairan.

Per acabar-ho d'arrodonir, el Govern estatal, quan decideix que ja es pot tornar a treballar, tal com feia Juli Cèsar amb el seu Panem et circenses a l'Antiga Roma, ens distreuen amb batalles ridícules i amaguen el gran problema, de qual poc es parla.

Ens aboquen als lleons sense protecció. No hi ha criteris clars, no hi ha el material de protecció adequat i a sobre ens traslladen la responsabilitat d'un contagi (per no dir mort) al treballador i a l'empresari. Nosaltres, el teixit empresarial, haurem d'assumir com a accident laboral les conseqüències d'una contaminació pandèmica que l'Estat ha estat incapaç de controlar amb tests i proteccions.

L'economia, molt important, no té cap força si la bona salut de qui l'ha de mantenir, protegir o practicar, passa a un segon terme. S'entén que el Govern no sap predir i encara menys aguantar una situació econòmica insostenible, però fer-ho conduint la població a la contaminació, obligant-la a anar a treballar, és una irresponsabilitat descomunal.

Els empresaris estem espantats. Només veiem amenaces i un futur incert, però no volem obrir sense garanties per tornar a tancar. Aquesta situació provocaria una situació molt compromesa de moltes pimes i segurament les portaria a una mort definitiva. Estem acostumats a mirar més enllà, i ara ens trobem en mans d'inexperts dirigents que fan el contrari, i això no ho podem permetre.

Esperem aprendre alguna cosa de tot plegat, i que ens en sortim tots plegats. Però no podem perdre de vista el que us he comentat. La raó ens acompanya, el seny ens defineix.

Prem per veure més contingut per a tu