Segueix-nos a les xarxes socials:

Els municipis es debaten entre el temor al virus i les ganes de fer calaix

En pobles com Saldes, on no hi ha hagut cap cas, alguns veïns recelen de l'arribada de turistes

Els municipis es debaten entre el temor al virus i les ganes de fer calaixoscar bayona

Al petit poble de Saldes, als peus del Pedraforca, no hi ha hagut cap cas de covid-19 durant la crisi sanitària. Per aquest motiu hi havia veïns que miraven amb desconfiança els grups de turistes que hi han arribat aquest cap de setmana per practicar esport a la muntanya o gaudir de l'entorn natural. «Jo no he trobat a faltar els visitants», remarcava Maria Dolors Mas, una veïna del municipi que hi resideix des que es va jubilar.

«Ja hem expressat a l'Ajuntament el neguit, però ens han contestat que ara, després d'aquest aïllament, hem de ser nosaltres els que hem d'assumir la responsabilitat i evitar, amb la nostra conducta, el contagi al poble», afegia. Mas expressava les seves inquietuds davant de Maria Josep Rodríguez, també veïna de Saldes i que ocasionalment col·loca al centre del poble una parada de formatges. «Jo no tinc por del virus i d'alguna manera hem de viure els que som autònoms», afegia. Les dues dones verbalitzaven els neguits que hi ha en municipis petits i que han aconseguit esquivar la pandèmia durant els darrers mesos. Preocupació davant les aglomeracions i la necessitat de tenir ingressos amb els visitants que van a l'alt Berguedà.

Un debat que també és a Puigcerdà. Precisament a la Cerdanya van fer una crida fa tres mesos als habitants de la zona metropolitana que tenen una segona residència a la capital comarcal per evitar que els desplaçaments hi propaguessin la pandèmia. «Hi ha persones que tenen cert neguit perquè, si el virus té més incidència a Puigcerdà, no tenim un hospital preparat per atendre una gran propagació del virus a la comarca, ja que no hi ha llits d'UCI», remarcava ahir Anna del Pozo, propietària del bar Sol i Sombra, al centre de la ciutat. Tot i això remarcava que també és cert que necessiten guanyar-se la vida i per aquest motiu els turistes són benvinguts sempre que respectin els protocols de seguretat. La resta de comerciants i propietaris de cafeteries consultats afirmen que aquest debat ja no és al carrer perquè directament o indirectament tothom depèn del turisme.

Prem per veure més contingut per a tu