Segueix-nos a les xarxes socials:

Montero demana a Torra que aclareixi si vol que la taula de diàleg es reuneixi abans de les catalanes

La ministra portaveu, María Jesús Montero, va assegurar ahir que el Govern espanyol té «disponibilitat absoluta» perquè la taula de diàleg amb Catalunya se celebri a l'agost, però va preguntar-se si el president de la Generalitat, Quim Torra, vol que es reuneixi abans que se celebrin les eleccions catalanes.

«Hem tingut disponibilitat absoluta al mes de juliol, que era la primera temptativa, i tenim disponibilitat al mes d'agost», va dir la portaveu de Govern, María Jesús Montero, en una entrevista a Efe, en què va instar Torra a aclarir què vol fer. «No pot mantenir molt de temps aquesta situació de sí però no», va asse-nyalar.

Montero va remarcar que el Govern espanyol ha dit que sí a la taula, ERC també, i ara cal que el Govern de la Generalitat es posi d'acord sobre què és el que vol, «reunir la taula de diàleg: sí o no?».

Per a la ministra Montero, el conjunt de les formacions polítiques catalanes ja estan en clau electoral i d'aquí els dubtes per convocar la taula.

Montero va expressar el convenciment que la solució al conflicte català passa pel diàleg, i per tant s'hauran de fer les reunions oportunes per avançar en aquest camí, sent conscients que la posició del Govern d'Espanya respecte a les qüestions que Torra planteja de manera recurrent i que tenen a veure amb l'autodeterminació o el referèndum «és cristal·lina».

Prem per veure més contingut per a tu