Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses augmenta la pressió policial per evitar que l'accés al cap de Creus es col·lapsi

Roses (Alt Empordà) ha augmentat la pressió policial perquè la gent no aparqui de qualsevol manera i col·lapsi els accessos al parc natural del Cap de Creus. L'augment de turistes -en part, a causa de la pandèmia- acaba creant autèntics taps, perquè n'hi ha que aparquen on els sembla. La situació s'agreuja més amunt de cala Montjoi, on el camí és de terra i ja de per si estret perquè hi passin dos cotxes.

Ara, a això s'hi sumen fileres de vehicles aparcats als marges. Per evitar-ho, l'Ajuntament ha pintat línies grogues a la calçada, ha instal·lat senyals i, fins i tot, ha posat roques als marges. Però el problema continua. La Policia Local ha passat a fer dispositius gairebé diaris i només aquesta setmana ha multat més de 200 vehicles.

La pandèmia ha comportat que la gent tingui més tirada pels espais naturals. I a Roses, això s'ha traduït en un autèntic problema. Perquè d'ençà que va començar l'estiu, cada cop hi ha més i més gent que puja cap a les cales del parc natural del Cap de Creus. Els aparcaments que hi ha de seguida s'omplen i això provoca que molts conductors deixin el cotxe allà on els sembli. «El parc natural està saturat de vehicles», admet el regidor de Seguretat de la localitat empordanesa, Joan Plana.

Prem per veure més contingut per a tu