Segueix-nos a les xarxes socials:

Illa demana a Ayuso que «es deixi ajudar» perquè «ja anem tard»

La comunitat de Madrid registra 13.449 nous contagis, la dada més alta de la segona onada

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va demanar ahir a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que es «deixi ajudar i que escolti», després d'assegurar que «anem tard» a la regió, on hi ha transmissió comunitària, increment de casos i morts, per la qual cosa va insistir que cal actuar amb determinació.

Així ho va dir Illa en la roda de premsa posterior a la reunió que va mantenir amb el conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, per continuar abordant les mesures de prevenció posades en marxa contra la covid-19 a la Comunitat de Madrid, després de l'enfrontament entre l'executiu central i el regional sobre les restriccions a aplicar.

Una reunió que, segons van informar a Efe fonts de l'executiu madrileny, va acabar sense acord, ja que el Govern central continua reclamant la posada en marxa de restriccions de mobilitat per a àrees amb una incidència acumulada de 500 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, la qual cosa inclouria el conjunt de la capital. A més, Illa va explicar que caldria restringir el consum en les barres dels bars i restringir l'ocupació de les terrasses dels establiments d'hostaleria al 50%.

Sanitat va explicar que Madrid va notificar ahir 13.449 nous contagis dels 31.788 registrats per les comunitats (el 25% del total), respecte a les xifres de divendres passat, «la dada més alta de la segona onada», segons el ministre de Sanitat.

Prem per veure més contingut per a tu