29 de octubre de 2020
29.10.2020
Regió7

Els centres comercials de Catalunya hauran de tancar i només funcionarà el comerç de menys de 800 metres quadrats

Les grans superfícies podran obrir si acoten la seva superfície oberta i respectant l'aforament màxim del 30%

29.10.2020 | 17:32
Els comerços que puguin obrir perquè tinguin 800 metres quadrats o menys hauran de limitar el seu aforament a un 30% de la seva capacitat

Els centres comercials de Catalunya i les botigues que no siguin d'alimentació de més de 800 metres quadrats hauran de tancar a partir d'aquest divendres, segons ha avançat la consellera de Presidència de Catalunya, Meritxell Budó, aquest dijous. A més, els comerços que puguin obrir perquè tinguin 800 metres quadrats o menys hauran de limitar el seu aforament a un 30% de la seva capacitat.

La mesura no s'aplicarà a les botigues de centres comercials que tinguin accés directe al carrer ni als que es dediquin a serveis bàsics, com alimentació i begudes, farmàcia, productes higiènics, òptiques o veterinària, sempre respectant que tinguin 800 metres quadrats o menys i que limitin el seu aforament al 30%. També podran obrir els comerços que tinguin productes de jardineria i els concessionaris.

Aquelles botigues de centres comercials o no que tinguin més de 800 metres podran obrir si acoten la seva superfície oberta a 800 metres o menys i respectant l'aforament màxim del 30%.

La consellera Budó ha detallat aquestes mesures relatives al comerç aquest dijous a la tarda, després que el Govern hagi decretat el tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i un confinament perimetral per municipis els caps de setmana, que regirà des de les sis del matí de divendres fins a les sis del matí de dilluns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook