L'Hospital de Berga-Salut Catalunya Central col·laborarà de manera activa en l'assaig clínic que tindrà lloc a tota la Catalunya Central i que pretén avaluar l'eficàcia del plasma de malalts convalescents de covid-19 en el tractament de la malaltia. Joana Rodríguez, cap d'Infermeria, Dra Rosa Amado, doctora del servei d'urgències, i Sílvia Tarrés, infermera, són les tres professionals de l'hospital s'han integrat a l'equip investigador, que també compta amb professionals d'atenció primària de l'ICS Catalunya Central.

Com ja va explicar Regió7, en aquest assaig també hi participa l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. En el cas del centre berguedà, la tasca serà la d'administrar el tractament o el placebo a aquells que accedeixin a participar en l'assaig i la realització de totes les analítiques i seguiment posteriors, així com la gestió de les dades que s'enviaran a l'Hospital Germans Trias i Pujol. Per això, es compta amb la col·laboració de tot l'equip de laboratori de l'hospital i s'ha habilitat un espai, a la unitat covid del centre, que és on els pacients rebran el tractament.

L'estudi està liderat per l'Hospital Germans Trias i Pujol, amb els doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet al capdavant. L'objectiu és avaluar l'eficàcia i la seguretat del tractament amb plasma convalescent en persones majors de 50 anys amb malaltia covid-19, i determinar i el tractament precoç de la malaltia amb aquest plasma permet frenar la seva progressió, així com disminuir la gravetat i durada dels símptomes.