Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fiscalia recorre un permís concedit als presos del procés

El ministeri públic s'oposa a les sortides ordinàries de què disposen Oriol Junqueras, Jordi Turull i Raül Romeva després de perdre el tercer grau

La Fiscalia recorre un permís concedit als presos del procésacn

La Fiscalia de Vigilància Penitenciària ha recorregut davant l'Audiència de Barcelona perquè anul·li el permís ordinari de sortida de presó que va autoritzar el jutjat de vigilància penitenciària per a Oriol Junqueras, Jordi Turull i Raül Romeva després que perdessin el tercer grau. La Fiscalia, que ja va demanar al jutge que no avalés aquests permisos ordinaris, argumenta ara l'escàs temps de compliment de la seva condemna, la falta de reconeixement dels fets i la no realització de programes específics de tractament.

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Barcelona va autoritzar el 19 d'abril els permisos de sortida que van sol·licitar Junqueras, Turull i Romeva, després que se'ls revoqués el tercer grau, en considerar que suposava un «estímul» perquè segueixin amb la seva «adequada trajectòria penitenciària». El jutge va avalar el permís de sortida, que ja comptava amb el vistiplau de la Junta de Tractament de la presó de Lledoners, on compleixen condemna pel procés, i al qual es va oposar la Fiscalia. Segons el magistrat, els tres tenen els requisits legals mínims per a la concessió del permís, ja que estan classificats en segon grau, ja han complert un quart de la condemna i no consta cap expedient disciplinari per mala conducta. Per això, va considerar en els tres casos que «l'intern es troba en condicions de gestionar de forma adequada el permís de sortida» i és «mereixedor que se li atorgui la confiança per poder fer un bon ús del permís i que aquest hi pugui incidir positivament, servint-li com a estímul per seguir amb una adequada trajectòria penitenciària i preparant-lo per a la seva posada en llibertat». El jutge va rebutjar així un dels arguments del fiscal, que es va oposar a la concessió del permís tant per la gravetat del delicte pel qual van ser condemnats com per la durada de la pena, ja que entenia que la sortida «no servirà per preparar l'intern per a la futura vida en llibertat».

Prem per veure més contingut per a tu