Un total de 61 estudiants de les comarques centrals s’han contagiat en viatges de final de curs, segons el Departament de Salut. Les autoritats sanitàries no han especificat de quins municipis són els diagnosticats, però sí se sap que els casos confirmats són de dos brots diferents. Per una banda, 44 han donat positiu en els testos després de viatjar a Mallorca, i per l’altra, 17 més s’han contagiat en una estada a Catalunya mateix.  

A part dels joves contagiats, el departament ha comptabilitzat un total de 764 contactes estrets d’aquests joves contagiats de la regió central, 575 dels que van tornar de Mallorca i 189 dels del viatge a Catalunya. Els joves que van fer una estada sense sortir del país van començar a tenir símptomes el 19 de juny. 

Salut remarca que els estudiants que hagin anat a un viatge de final de curs siguin especialment curosos en el seguiment de les mesures de protecció sanitària, estiguin amatents a possibles símptomes relacionats amb la malaltia i col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació de brots, casos i contactes. El Departament de Salut avisa que estem davant de brots complexos amb un gran nombre de contactes a investigar.

En el conjunt del país, el número de casos positius de covid-19 d'estudiants catalans que han fet viatges de final de curs a Mallorca han pujat a 64, segons ha informat el Departament de Salut. Són 20 més que dissabte, i tots aquests nous casos són contactes estrets que han donat positiu en les proves dins de l'estudi general del brot.