El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que a partir d'aquest dimecres s'obrirà la convocatòria perquè menors de 12 a 15 anys es vacunin contra la covid-19 en un "nou pas endavant" en l'estratègia de vacunació.

En roda de premsa de balanç, Aragonès ha aplaudit aquest dimarts el ritme de vacunació a Catalunya, i ha subratllat que els joves entre 12 i 15 anys són un col·lectiu de 300.000 ciutadans que és "necessari que s'immunitzi", sobretot pensant en l'inici del curs escolar.

Aragonès ha fet una crida perquè a partir d'aquest dimecres demanin cita per vacunar-se i així començar el curs amb la "major immunitat" als centres educatius. El president de la Generalitat ha dit que la cinquena onada del coronavirus, "del tot imprevista" per l'impacte de la variant Delta, ha tingut un impacte important a nivell sanitari. Ha subratllat que aquest impacte està dificultant posar fi a les restriccions, però ha dit que la situació "exigeix actuar amb la màxima responsabilitat social".