Segueix-nos a les xarxes socials:

Junqueras defensa la taula de diàleg, i posa Ghandi i Irlanda com a exemples

El líder d’ERC assegura que «ens hem de guanyar la nostra independència en un referèndum»

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va defensar la taula de diàleg perquè l’independentisme demostri al món que són els «màxims campions» en la voluntat de negociar i va destacar que si a Gandhi o als irlandesos se’ls preguntés si té sentit asseure’s amb qui els va empresonar dirien que sí.

Així ho va assenyalar Junqueras en una entrevista a RAC-1, en què va defensar que l’independentisme s’assegui en la taula de diàleg amb l’Estat per demostrar la voluntat de negociació, que situa com una exigència de la comunitat internacional: «és evident que no és fàcil, ha estat difícil per tots els que ho han intentat, com els irlandesos o l’Índia, no va ser fàcil, no els van regalar res, van haver de treballar, batallar i esforçar-se i nosaltres, és si fa o no fa el mateix».

«Som conscients que l’Estat espanyol no té gens d’interès a reconèixer la nostra independència. Ens ho hem de guanyar a través del vot de la gent, en un referèndum, en un procés que tingui el reconeixement de la comunitat internacional. Com més ho intentem i més ens esforcem, més fàcil serà convèncer la gent del nostre país i als qui ens miren (la comunitat internacional)», va explicar. «Ens posaran obstacles, estan disposats a posar-nos a la presó i a perseguir-nos. Per superar-ho hem de ser molts i hem de ser cada vegada més forts», va assegurar ahir el líder d’ERC en el marc de l’entrevista a RAC-1.

Prem per veure més contingut per a tu