Segueix-nos a les xarxes socials:

El Parlament de Catalunya tanca el 2021 amb dues lleis aprovades i 35 iniciatives legislatives en tràmit

En la legislatura, la cambra ha validat 16 decrets llei, vuit durant l’últim període de sessions

El Parlament ha aprovat al final del segon període de sessions les dues primeres lleis d’aquesta legislatura: la dels pressupostos de la Generalitat per al 2022 i la coneguda com a llei d’acompanyament als comptes. El període de sessions, de mitjans d’agost fins ara, acaba amb 35 iniciatives legislatives en tràmit, de les quals tres són projectes de llei; 27 proposicions de llei dels grups parlamentaris; i 5, fruit d’iniciatives legislatives populars. Des de l’inici de la legislatura, el Parlament també ha validat setze decrets llei, 8 al primer període de sessions i 8 al segon. Un 2021 que ha estat molt marcat per la pandèmia.

El segon període de sessions acaba el 31 de desembre i el tercer començarà el 15 de gener. El primer ple passades les vacances de Nadal està previst per als dies 25, 26 i 27 de gener, segons el calendari acordat per la Mesa i la Junta de Portaveus.

Des de la sessió constitutiva del Parlament, el 12 de març, el Parlament ha fet 21 sessions plenàries. Entre els plens celebrats, a més del de constitució de la cambra i dels dos debats d’investidura, el Parlament ha fet també el primer debat de política general amb Pere Aragonès com a president de la Generalitat i el debat monogràfic sobre la salut mental.

El segon període de sessions va començar a mitjans d’agost amb un nombre reduït de diputats al saló de sessions, a causa de les mesures per prevenir contagis de la covid. El Ple s’ha reunit amb els 135 diputats als seus escons només durant dos mesos, entre el 19 d’octubre i el 17 de desembre.

Actualment, hi ha a la cambra tres projectes de llei en tràmit: el Projecte de llei de la ciència de Catalunya; el Projecte de llei de creació del Fons Complementari de Riscos de la Generalitat de Catalunya, i el Projecte de llei pel qual s’estableixen mesures organitzatives en l’àmbit de l’atenció sociosanitària, provinent també d’un decret llei i la tramitació del qual tot just comença.

Pel que fa a les proposicions de llei dels grups, n’hi ha cinc en la fase de tramitació en ponència i comissió, després de superar els debats de totalitat corresponents. Dinou iniciatives legislatives més dels grups estan a punt de sotmetre’s al debat de totalitat mentre que dues més es troben en el tràmit de presentació d’esmenes a la totalitat i una està pendent que s’obri el termini per poder-n’hi presentar.

Prem per veure més contingut per a tu