Regió7

Regió7

Delgado diu que «no entràvem en el contingut» de les propostes parlamentàries

La defensa de l'alcaldessa bagenca en demana l'absolució

Delgado i Torrent sortint del judici contra la Mesa Roger Junyent

L'alcaldessa de Sant Vicenç i exsecretària quarta del Parlament, Adriana Delgado, ha declarat que alhora d'acceptar les propostes parlamentàries "el que féiem era una valoració formal de les iniciatives però no entràvem en el contingut". La bagenca ho ha dit aquest divendres en l'última sessió del judici contra l'antiga mesa del Parlament en la qual també hi ha com acusat l'expresident del Parlament, Roger Torrent i els exdiputats Eusebi Campdepadrós i Josep Costa. Aquest última, que ahir va abandonar el judici, avui tampoc hi ha estat. Estan acusat d'un delicte de desobediència greu al Tribunal Cosntitucional.

Delgado només ha respost a les preguntes de la seva advocada, la berguedana Olga Arderiu, que li ha preguntat si va actuar amb la "intenció de desobeir". Delgado ha respost que "no" i que la seva voluntat era la de "defensar la llibertat". També ha dit que en la seva actuació pretenia "sobretot complir el reglament" de la cambra i també que pretenia "defensar i protegir els drets dels diputats que també és protegir els drets de representació política llibertat ideologica i llibertat d'expressió". En la mateixa sessió, Delgado s'ha mostrat convençuda també que va actuar sobta la protecció de la inviolabilitat parlamentària.

També ha parlat dels "efectes que pot tenir aquest procés a nivell personal i que tot i el tràngol que suposa una possible inhabilitació que ens condicionarà personalment, professionalment i políticament, jo treballaré i desitjo que no sigui la por la que em guiï sinó la recerca del bé comú". També ha avisat que una possible inhabilitació pot "condicionar" l'actuació de persones que tenen el dret i la voluntat d'exercir la representació política i la recerca del bé comú.

La defensa de Delgado, igual que han fet les defenses de Torrent i Campdepadrós ha demanat la seva absolució. Pel que fa a Josep Costa, avui no ha estat en la sessió del judici, i tampoc cap lletrat en representació seva ja que s'autodefensa.

Delgado s'enfronta a una petició d'inhabilitació de 16 mesos i 25.000 de multa mentre que per la resta la fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació i 30.000 euros de multa. Aquesta diferència es troba en el fet que Delgado no va assistir a la reunió del 29 d'octubre on es va acceptar una de les propostes i es va rebutjar la consideració de l'altra, ja acceptada el 22 d'octubre, reunió a la qual si que va assistir.

El tribunal avisa que la sentència no arribarà "en dos dies"

Per la seva banda, el lletrat del tribunal Carles Mir, al final de la vista oral, ha donat el judici vist per sentència però ja ha avisat que aquesta "no arribarà en dos dies" perquè és "complicada".

Torrent diu que està en risc la base del parlamentarisme

Per la seva banda, l'expresident del Parlament Roger Torrent ha alertat que el que s'ha jutjat aquests dies va "més enllà" de les acusacions contra ells sinó que el que està en risc són les bases del parlamentarisme. Ho ha dit durant el seu darrer torn de paraula. Eusebi Campdepadrós, llavors secretari primer, ha criticat que s'han sotmès a un judici "polític" i ha parlat "d'ingerència jurisdiccional expansiva". Adriana Delgado, llavors secretària quarta, ha insistit que "no hi pot haver una censura prèvia" en un parlament. El jutge ha deixat el judici vist per sentència alertant que aquesta és "complicada" i "no sortirà en dos dies".

Compartir l'article

stats