Segueix-nos a les xarxes socials:

L´aeròdrom del Bages es prepararà per ser un centre per a tota mena d´activitat aèria

L´empresa de paracaigudisme SkyDiveBcn serà la gestora d´unes instal·lacions que el primer que tindran són els salts

L´aeròdrom Pujol Muntalà (Sant Fruitós de Bages) inicia una nova etapa rebatejat com a camp Barcelona-Bages i amb la idea principal de ser la base per als salts amb paracaigudes de l´empresa SkyDiveBcn. L´activitat hauria de començar aquest proper mes de juliol, però la veritable transformació d´aquest espai situat al rovell de l´ou del Pla de Bages s´hauria de produir els propers dos o tres anys. L´aeròdrom, durant aquest període, hauria de guanyar múscul per ser un centre d´activitat aèria molt plural, en el qual pogues-sin convergir l´aviació esportiva, els vols turístics en helicòpter, les empreses de drons (petits avions no tripulats), els tallers i , per exemple, una escola de formació de paracaigudistes. L´estructura del que ha de ser el complex ja està dibuixada en el projecte que ha desenvolupat l´estudi d´arquitectura Ubbu, al capdavant del qual hi ha Marc Paré i Marcos Castejón.

En aquests moments, l´empresa SkyDiveBcn està desenvolupant el seu projecte propi com a centre de paraicagudisme, alhora que està buscant els companys de viatge per desenvolupar les parts del projecte que no tenen a veure amb els salts.

Per al paracaigudisme calen unes instal·lacions mínimes, que són les que es preveu que es podran fer de cara al proper estiu. Es tractaria d´unes instal·lacions amb caràcter provisional i que tindrien una ocupació mínima respecte al projecte final.

Això sí, com destaquen Hernan Altamore i Jordi Busquets, gerent i director d´operacions de SkyDiveBcn, el que busca l´empresa és poder fer una oferta atractiva per al públic familiar i per al turista que, fonamentalment, fa estada a Barcelona o el seu entorn més immediat. I per satisfer aquest públic, el projecte ha previst aquesta part més lúdica. Hernan Altamore explica que, en aquests moments, el negoci del paracaigudisme no està en el saltador professional, sinó en el turista o curiós que vol viure una experiència única i diferent, en els anomenats tàndems (un salt de dues persones en el qual el saltador novell va arrapat a un monitor, que és qui condueix l´operació de salt, obertura de la tela i l´aterratge). La persona que salta, entre els preparatius, l´enlairament amb l´avioneta i l´experiència que viurà, ja justifica el matí, però els que l´acompanyen necessiten alguna activitat més.

És per això que s´ha previst una àmplia àrea d´aterratge paral·lela a la pista de les avionetes, un camp verd, de gespa, que ha de ser visible des d´una zona de restauració/bar que també està prevista. En el projecte definitiu s´hi preveu restaurant i piscina per poder passar un matí o una tarda veient les activitats de l´aeròdrom. Un espai pensat, fins i tot, com una possibilitat de sortida familiar sense haver de fer un salt.

Prem per veure més contingut per a tu