Segueix-nos a les xarxes socials:

El 9,4% dels joves del Bages van patir el 2013 alguna situació de risc dins l'àmbit familiar

Un estudi detecta "un alt nivell" de negligència per part de pares que els desatenen o ofereixen una llar "caòtica"

Els Serveis Socials de 28 municipis del Bages van atendre el 2013 un total de 1.844 nens que presentaven alguna situació de risc dins l'àmbit familiar. La dada va ser desvelada durant la primera Jornada sobre Infància i Adolescència en Risc Social al Bages, celebrada ahir a Castellbell i el Vilar coincidint amb el Dia Universal dels Drets de l'Infant.

L'estudi, elaborat pel Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona, s'endinsa en els casos detectats a la comarca per desgranar una per una les circumstàncies que han envoltat cada cas. L'objectiu és posar-les sobre la taula per poder millorar el sistema, que inclou l'atenció que han de rebre els menors i la intervenció que ha de fer l'administració.

El treball s'ha centrat en els 28 pobles de l'Àrea Bàsica Comarcal que tenen la figura d'educador social (no inclou la ciutat de Manresa, que funciona de manera independent). Aquests municipis sumen un total de 103.710 habitants (més de la meitat del Bages), 19.588 dels quals són joves entre 0 i 17 anys. Així, els 1.844 casos representen el 9,4% de la població infantil d'aquestes localitats.

Prem per veure més contingut per a tu