Segueix-nos a les xarxes socials:

Cardona tindrà a punt els onze pisos tutelats per a gent gran a final d'any

Són habitatges amb espais comunitaris ja acabats, però hi falta el mobiliari i posar la seva gestió a concurs

Cardona tindrà a punt els onze pisos tutelats per a gent gran a final d'anyj. e.

L'Ajuntament de Cardona preveu posar en funcionament a final d'any els onze pisos tutelats per a gent gran que ha condicionat en dues finques del nucli antic. Tot just s'han acabat de pintar i ara ja s'hi col·locarà el mobiliari, però també hi ha pendent de treure a concurs la futura gestió del servei, per la qual cosa no se'n podrà disposar "fins d'aquí a uns quants mesos", segons ha explicat l'alcalde, Ferran Estruch.

Són onze allotjaments que ara formen part d'un únic bloc ubicat entre els carrers Escassany i Escorxador, en ple nucli antic. El projecte ja el va idear el 2010 el govern de l'alcalde Josep Maria Sala, però la complexitat de les obres en dues antigues finques annexes al nucli antic, que s'han hagut de rehabilitar, n'ha allargat els treballs fins ara.

La peculiaritat d'aquests habitatges és que tindran espais comuns i compartits entre tots els residents, com són la bugaderia, el magatzem, els trasters i la sala d'estar, que es troba a la planta superior. La resta seran espais privats pensats majoritàriament per a l'ús individual, tot i que també se'n preveuen alguns per a parelles. Són construccions que tenen un mínim imprescindible; consten d'un espai principal d'entre 19 i 29 metres quadrats, que també fa d'habitació i inclou cuina, menjador, sala d'estar i un espai de lavabo i bany.

Els pisos estan pensats per a persones grans amb pocs recursos que viuen soles (sobretot dones), però que encara tenen una certa autonomia, "i la intenció és oferir determinats serveis a l'estil d'una residència", pensant especialment en serveis complementaris de bugaderia i infermeria, segons ha explicat Estruch. De tota manera, les condicions s'acabaran de concretar en el plec de clàusules per a la concessió del servei, que tot just ara s'està preparant. Es busca una gestió a preus públics amb opcions que se la pugui acabar adjudicant alguna fundació o entitat social. També s'estan definint exactament les condicions d'accés per aspirar a algun d'aquests habitatges (en bona part ja marcades pel conveni entre l'Ajuntament, la Generalitat i el ministeri d'Habitatge), així com el cost mensual que suposarà per als inquilins.

Els treballs de rehabilitació de les finques i el condicionament dels nous allotjaments hauran costat cap a mig milió d'euros, finançats per la Generalitat, el ministeri d'Habitatge, la Diputació i l'Ajuntament.

Prem per veure més contingut per a tu