Segueix-nos a les xarxes socials:

Experts visiten el Geoparc per avaluar la revalidació del títol de la Xarxa Unesco

S'examina l'estat del patrimoni i la implicació del sector públic i privat

Experts visiten el Geoparc per avaluar la revalidació del títol de la Xarxa UnescoGEOPARC

Dos experts avaluadors de la Xarxa Unesco de Geoparcs han visitat aquesta setmana el Geoparc de la Catalunya Central per avaluar la revalidació del títol Geoparc Unesco per a quatre anys més. Es tracta del japonès Setsuya Nakada, professor del Centre de Recerca de l'Institut Reial de Volcans i Terratrèmols de la Universitat de Tòquio, i l'italià Aniello Aloia, coordinador nacional dels Geoparcs Mundials Unesco italians i gerent del Parc Nacional i Geoparc del Cilento.

Durant les darreres jornades han visitat, entre d'altres, Montserrat; les coves de Collbató i del Toll; forns de calç a Collbató; les tines de la Vall del Flequer; el celler Oller del Mas; el Poble Vell, guixeres i falla del Mig Món a Súria; la Sèquia i la falla del Guix a Sallent; el Molí del Mig, el nucli antic i el Puig de la Balma a Mura; i la Seu i el projecte Manresa 2022 a la ciutat de Manresa.

La visita d'aquests experts serveix per avaluar el funcionament del Geoparc, la implicació del sector públic i privat, el patrimoni geològic, natural, cultural i gastronòmic, els equipaments i els projectes de futur.

A final de setembre, en una reunió de la Xarxa Europea de Geoparcs, es farà públic el veredicte final que marcarà la permanència del Geoparc de la Catalunya Central a la Xarxa Mundial de Geoparcs Unesco. Aquesta revalidació es fa cada quatre anys.

Prem per veure més contingut per a tu