Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Fruitós reparteix el seu arròs a 3.200 persones en una festa molt concorreguda

A l'acte hi van assistir la delegada del Govern Laura Vilagrà i del líder del PSC Miquel Iceta

Festa de l'Arròs Sant Fruitós de Bages

21

Sant Fruitós de Bages va viure, ahir, la seva festa més popular. Ho va fer acompanyat per un dia molt assolellat i amb dos convidats a la festa prou coneguts: la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, i el secretari general del PSC, Miquel Iceta.

Com és habitual, la tradició va portar centenars de persones a la zona del Bosquet, on van tenir lloc els principals actes festius i, al migdia, es van repartir 3.200 racions d'arròs, que van preparar una colla de cuiners i cuineres dirigits per Genís Noguera, de Cal Fusteret, i que van degustar vilatans i forasters repartits entre la pista -les autoritats i convidats- i el parc del Bosquet, la resta.

Tots els actes vinculats a la festa van ser molt concorreguts, començant per l'esmorzar que organitza la Penya Barcelonista de Sant Fruitós, i seguint pel concursos d'arrossos i el de pintura ràpida. També la mostra de puntaires, la trobada de colles geganteres, que va aplegar deu grups arribats d'arreu del país; les audicions de sardanes, i la fira d'artesans i mostra d'entitats i del comerç local.

A les dues del migdia, a la pista del Bosquet, es va fer la benedicció de l'arròs a càrrec del rector de la parròquia del poble, mossèn Joan de Déu, i l'homenatge a una parella que havia anat a repartir l'arròs, enguany Josep Vall i Remei Puig, que ho van fer l'any 1959.

L'alcalde, Joan Carles Batanés, va tastar l'arròs acompanyat per les autoritats convidades, entre les quals Vilagrà i Iceta. Seguidament, les parelles de nois i noies van repartir-lo per les taules.

Prem per veure més contingut per a tu