Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell proposa als joves denunciar a les xarxes socials cançons masclistes

La campanya, organitzada amb motiu del Dia contra la Violència envers les Dones, reivindicarà als diferents municipis la música lliure de sexisme

El Consell proposa als joves denunciar a les xarxes socials cançons masclistesQUERALT CASALS

La música és un dels àmbits on encara són molt presents els valors masclistes i sexistes. És en aquest aspecte en el qual el Consell Comarcal del Bages centra la campanya al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. La campanya, que enguany fa una especial incidència en els joves, proposa accions per reivindicar les cançons lliures de sexisme com un flashmob o la creació d'una llista de cançons a la plataforma Spotify.

«Ja n'hi ha prou, d'aquesta cançó» i «No et quedis només amb la música» són els dos lemes de la campanya d'enguany que té el doble objectiu de denunciar que el masclisme és present en la música i reivindicar que es poden fer cançons «on es parli de relacions de parella absolutament igualitàries i sense cap tipus de discriminació», apunta el conseller de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania del Bages, Albert Marañón.

El conseller comarcal destaca també que «la música ha estat històricament una manera de transmetre valors i malauradament avui, en molts casos, són masclistes i amb unes lletres que dibuixen unes relacions no igualitàries i de discriminació dels homes cap a les dones». Per fer-hi front, la campanya ha editat tres cartells amb estrofes de cançons conegudes de caire masclista, entre les quals hi ha Tinc fam de tu, de Lax'n' Busto, i La muda, de Cali & El Dandee. D'aquesta manera, es fa una crida al conjunt de la ciutadania per detectar el sexisme present a les cançons «que cantem i ballem amb naturalitat sense analitzar el que hi diuen» i compartir-les a les xarxes socials amb el hashtag #proulletresmasclistes.

D'altra banda, el Consell Comarcal ha creat una llista d'Spotify què inclou cançons que promouen polítiques d'igualtat i denuncien els estereotips de gènere i les desigualtats. La llista és oberta i la ciutadania també hi pot fer propostes a través de les xarxes socials. Des del Consell s'anima als ajuntaments de fer ús d'aquests temes musicals en els seus actes.

La campanya també posa a disposició dels ajuntaments del territori una coreografia per tal que aquelles persones interessades aprenguin els passos per fer un una actuació col·lectiva i organitzada que vol reivindicar cançons de caràcter igualitari. Amb el lema El Bages balla per aturar la violència masclista s'ha creat una coreografia per a la cançó Flower Power, de Bomba Estéreo. Una vintena d'ajuntaments del territori ja s'han adherit a la campanya i el mateix 25 de novembre també es faran accions, com una cantada de corals, un homenatge a les víctimes i la lectura d'un manifest.

Prem per veure més contingut per a tu