Joan Costa, un dels alcaldes amb més trajectòria del Bages, no optarà a la reelecció a les properes eleccions municipals. Joan Carles Lluch de la Torre ha estat escollit en primàries internes com a cap de llista de Junts per Rajadell als comicis municipals del maig, i d'aquesta manera agafa el testimoni de Costa, que durant prop de tres dècades ha estat batlle d'aquest municipi com a cap de files de CiU, la formació de la qual és hereva la marca Junts.

Joan Costa, que deixarà l'alcaldia el proper mes de juny en el moment que es renovin els ajuntaments sorgits d'aquests comicis, haurà estat batlle de Rajadell durant 29 anys. Al Bages, només el supera en temps a l'alcaldia el batlle d'Aguilar de Segarra, Valentí Riera, que ho és des del 1979. En concret, Costa va assolir el càrrec després d'encapçalar la llista de Convergència a les eleccions del 1991, moment en que va agafar el relleu d'Isidre Santamaria. Costa ha concorregut com a candidat a un total de 7 eleccions municipals, i en totes va aconseguir la majoria absoluta.

La persona que li agafa el relleu com a candidat, Joan Carles Lluch, ha cursat estudis de la branca de l'electrònica, i va començar a treballar a l'empresa japonesa Denso el 1991, any en què es va implantar la seu a Sant Fruitós. Lluch no ha parat de formar-se, tant en la seva especialitat, com en coaching i lideratge, fet que li ha facilitat ser promocionat a llocs de comandament intermedi, sent actualment cap d'equip d'un departament. Pel que fa a la seva trajectòria política, és regidor a l'ajuntament de Rajadell des de l'any 2011 i primer tinent d'alcalde des d'aquesta última legislatura. L'assemblea de proclamació va ser conduïda per la presidenta comarcal al Bages, Ivet Castaño. I també hi va intervenir l'actual alcalde, Joan Costa. Els associats i associades assistents van ratificar la seva candidatura per unanimitat. Lluch va posar de manifest les seves ganes de continuar treballant pel municipi, des de la seva experiència a l'Ajuntament, ara liderant un projecte engrescador que segueixi i millori la bona feina que s'ha fet fins ara. També va la tasca de Joan Costa.