El Rei Carnestoltes d'Avinyó va dictar sentència i va deixar sense premi els jutges del Suprem. I això que aquest dissabte n'hi havia uns quants a la popular rua de la població bagenca, tots ells enfundats en les seves recarregades togues, i lluint llaços grocs, símbols de «Llibertat presos polítics» i nassos de pallasso.

El primer premi, però, va ser per a la vistosa comparsa dels focs artificials, «Ho petem», formada per un grup d'avinyonencs vestits de blau i guarnits amb coets de tots colors, que portaven com si fossin fuets de la Patum. Precisament, en el mateix rua, hi havia una carrossa amb patumaires vestits de salt de plens, que, d'aquesta manera, es van avançar uns quants mesos respecte a la Patum de Berga, que se celebrarà el juny per Corpus. Per a ells, va ser el premi a la millor carrossa.

Poc abans de 2/4 de 6 de la tarda, arrencava la cercavila des de la plaça Major. Entre la vintena de comparses, s'hi va poder veure de tot, i no només jutges amb nassos de pallasso, llaços grocs i perruques de pallasso. També hi havia nedadors i nedadores amb vestits de bany estiuencs, un exèrcit de psicòpates amb moltes ganes de sang i un grup de quadres reials de tots els temps. «Aquest any, la Patum ha arribat abans d'hora, i ho ha fet a Avinyó, en lloc de Berga!», va exclamar la speaker animadora quan va veure passar davant seu els salts de plens. Quan va veure tants jutges amb ganes de gresca, va començar a tremolar: «El judici ha vingut a Avinyó. Ens haurem de portar bé!», va dir.

La cercavila es va passejar animadament pels carrers del poble, amenitzada per la música de tres xarangues diferents, Màgic, Band Tocats i Ho Peta Street Band. Un cop van arribar a la plaça Major, va ser el moment de l'entrega de premis. Els actes del carnaval finalitzaran avui, a les 6 de la tarda, amb l'enterrament de la sardina, el concert amb Filferro i el sopar.