Quiosc Regió7

Regió7

Sallent retornarà les Enramades als carrers i amb una festa completa després del parèntesi de la pandèmia

La celebració, que es farà del 16 any 20 de juny, recuperarà el format tradicional fora del parc Pere Sallés on s'havia limitat amb la covid

L'edició de l'any passat es va fer al parc municipal per la pandèmia Jordi Escudé

Sallent tornarà a viure enguany unes Enramades completes i amb el format tradicional, després de dos anys d'impàs degut a la pandèmia, en què s'havia limitat al parc municipal Pere Sallés. La programació de la festa, molt arrelada al municipi des de l'Edat Mitjana i on té la consideració de Festa Tradicional d'Interès Nacional, s'ha presentat aquest divendres.

Enguany, després de dos anys de pandèmia, la festa recupera la seva estructura completa i els carrers de Sallent tornaran a omplir-se de colors i sensacions gràcies a obres d’art fetes pels veïns i veïnes amb tota mena de material. La presidenta dels Amics de les Enramades, Mari Calvo, destaca que “és gràcies als enramadors i enramadores més veterans que la tradició més antiga de la nostra vila hagi arribat als nostres dies i continuï viva”.

Per part de l’Ajuntament de Sallent, el regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda, ha volgut agrair i reconèixer la feina de tota aquella gent que engalana els carrers i posar de relleu aquesta festa. En paraules de l’alcalde Oriol Ribalta, “cal que apreciem aquest tresor que ens ve de lluny i que volem fer perdurar per sempre”.

Des del Dijous de Corpus 16 de juny i fins al dilluns 20 de juny, els carrers enramats estaran acompanyats d’activitats culturals i d’oci, des de concerts musicals, fins a espectacles infantils, concurs de pintura ràpida, tornejos de futbol, o espectacles teatrals, entre altres. 

La imatge del programa d’Enramades

La portada d’enguany del programa és una fotografia de Laia Garrido que va guanyar el tercer premi del Concurs Nacional de Fotografia d’Enramades de 2019.

La fotografia de la portada va ser realitzada a l’enramada del carrer Sant Bernat, on lluïa una fada que va ser dibuixada per les enramadores d’aquest carrer amb la col·laboració de l’il·lustrador Valentí Gubianas i inspirada amb un poema de Maria Mercè Marçal.

El Concurs Nacional de Fotografia d'Enramades és organitzat pel Foto-Club de Sallent i recull fotografies de carrers i balcons enramats, oferint un premi en metàl·lic als guanyadors o guanyadores. Enguany es poden presentar les propostes fins al 30 de juliol seguint les instruccions de la pàgina web municipal.

Compartir l'article

stats