Regió7

Regió7

Els equips d’extinció es concentren en fer front a les represes de l’incendi

A River Park hi ha un total de 47 cases afectades per les flames, de les quals 28 han patit danys parcials i 19 han quedat totalment danyades

Membres de l’ADF Pla de Bages treballant en una represa ALEX GUERRERO

Els Bombers i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que participen en les tasques d’extinció de l’incendi iniciat diumenge al Pont de Vilomara es concentraven, ahir, en remullar la zona afectada i també en apagar les diferents represes que hi havia a l’interior del perímetre afectat per les flames. Tot i que durant la nit de dilluns a dimarts no se’n van produir, a mesura que van anar pujant les temperatures, es van anar produir diverses represes en diferents punts. Els Bombers hi van destinar aproximadament mig centenar de dotacions terrestres i tres mitjans aeris.

El foc, que està estabilitzat des de dilluns al vespre, ha cremat un total de 1.743,11 hectàrees. D’aquestes, 1.216,61 són al terme del Pont de Vilomara i Rocafort; 214,92 pertanyen a Sant Fruitós; 68,62 formen part de Sant Vicenç de Castellet; i 242,96 són al terme de Talamanca. De la totalitat d’hectàrees afectades, 449,69, es troben al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Una altra dada, que es va donar a conèixer ahir a la tarda, és el de les cases afectades per l’incendi del Pont a la urbanització de River Park, en total són 47. D’aquestes, 28 han patit afectacions parcials i 19 han estat afectades en la seva totalitat.

La nit de dilluns a dimarts, una vintena de veïns van dormir a l’espai polivalent del Pont de Vilomara i es va gestionar allotjament per quatre persones vulnerables en un hotel. El centre d’acollida, habilitat per l’Ajuntament, es mantenia encara obert amb voluntariat de la Creu Roja i Protecció Civil per donar avituallament i cobrir les necessitats de les persones que continuaven desallotjades.

A l’espai Nexe de Sant Fruitós de Bages, habilitat per als desallotjats de les Brucardes, ja no hi ha passat la nit ningú i aquest migdia ja s’ha desmuntat. En aquesta urbanització un total de quatre edificis van patir danys estructurals, segons l’ajuntament.

D’altra banda, tot i que l’incendi declarat dilluns a la tarda a Manresa està controlat des del mateix dilluns a la nit, ahir encara hi havia una dotzena de dotacions terrestres. Els efectius estaven remullant tota la zona i també feien front a les diferents revifades del foc, tot revisant i tirant aigua a les fumeroles i punts calents.

Compartir l'article

stats