Regió7

Regió7

Una situació excepcional per l’onada de calor als dos extrems del sud d’Europa

Incendis i elevades temperatures a la península Ibèrica i a Grècia és una coincidència insòlita

El director de la Pau Costa Foundation, Jordi Vendrell, assenyala que l’excepcionalitat de la situació actual és que l’onada de calor i els incendis estan afectant de forma simultània una gran part del sud d’Europa amb nombrosos incendis a diferents comunitats d’Espanya, Portugal, Grècia, Croàcia, Itàlia i Albània entre d’altres, a més d’altres països situats cap al centre, com França o fins i tot el Regne Unit, on s’estan batent rècords històrics de temperatures màximes, i molt més allunyat de l’arc mediterrani.

En aquest sentit assenyala que l’habitual era que hi hagués una onada de calor a la zona de la Península Ibèrica o a l’est del Mediterrani, cap a Grècia, però no la situació d’aquests dies que és de simultaneïtat als dos llocs i que a més també afecta part del centre d’Europa. També destaca que al centre del continent no estan acostumats a tenir incendis que afectin milers d’hectàrees, com està passant en aquests moments a França.

Aquesta simultaneïtat en tants països, diu Vendrell, també dificulta que hi pugui haver suport internacional entre països a l’hora de cedir mitjans per extingir el focs.

Compartir l'article

stats