Regió7

Regió7

Com s'ha viscut a les xarxes la derrota del Baxi a la final de la Basketball Champions League?

Jugadors, equip tècnic i aficionats han explicat com se senten després del pas de l'equip bagenc per la Final Four de Bilbao

Imatge d'arxiu de la app de Twitter pixabay

Les xarxes han permès reflectir com se senten els protagonistes del cap de setmana: l'equip tècnic i els jugadors del Baxi Manresa. Van jugar la seva primera Final Four de la Basketball Champions League, i tot i ser apunt d'aconseguir el somni després de superar el Ludwigsburg, la final contra el Lenovo Tenerife el va truncar. La derrota els ha deixat una sensació agre, encara que l'esperit inesgotable de l'afició els ha reconfortat.

L'entrenador, Pedro Martínez, ha compartit amb els seus seguidors el poema "If" de Rudyard Kupling. Les línies d'aquest text parlen sobre la capacitat de tocar de peus a terra en moments complicats i posen en valor la capacitat de tenir esperit de superació en moments difícils. "Si puedes mantener la cabeza en su sitio cuando todos a tu alrededor, la pierden y te culpan a ti", diu el primer vers del poema.

Per al director esportiu, Xevi Pujol, l'afició esdevé "l'actiu més important del club".

Jugadors com Dani Perez, Chima Moneke i Guillem Jou, a banda de felicitar el Lenovo Tenerife, han volgut agrair el suport de l'afició, que va fer enlairar la moral de tothom allà present. A l'uníson, els seus càntics ressonaven per tot el Bilbao Arena.

Les reaccions institucionals també han estat a l'ordre del dia. La santpedorenca i consellera de presidència a la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, es mostra "il·lusionada" davant la fita del Baxi, tot i no haver-se pogut culminar. "Guanyant o no, heu fet història de totes maneres. Gràcies per il·lusionar-nos, Bàsquet Manresa", ha afirmat. També ha tingut unes paraules per als seguidors que van desplaçar-se fins a Bilbao.

"Hem lluitat fins al final. Som subcampions. Hem fet història i hem demostrat tenir la millor afició. I ho ha vist tot Europa", ha piulat l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, que ha viscut en primera persona la Final Four. L'empenta dels seguidors, de nou, protagonista.

Els 3.000 aficionats allà presents també han sorprès l'actor Jon Mendia, qui ha assegurat que "són una autèntica joia".

Les qualitats del Baxi i de la seva afició també encisen els seguidors d'altres equips, com és el cas de @mbogeatr, seguidor del Lenovo Tenerife. Aquest tuiter destaca la trajectòria de l'equip amb què va jugar el Lenovo i es mostra estupefacte per l'esperit de la Grada d'Animació del Bàsquet Manresa. "Qualsevol cosa que pogués dir, no estaria a l'altura de l'enorme temporada que estan fent i de l'ambient que han creat a Bilbao. Sou increïbles. Som-hi, Resa!

Després d'un cap de setmana històric, hi ha qui ha mostrat a les xarxes com se sent. El periodista i exregidor de l'Ajuntament de Manresa, Felip González, ha explicat que se sent "trist". Tanmateix, aquest sentiment el contraresta amb l'emoció de sentir-se part del moviment que ha tenyit Bilbao de vermell aquest cap de setmana.

El periodista Pere Gassó ha recalcat a Instagram la importància d'haver arribat a la Final Four, ja que és la primera per al Bàsquet Manresa. "Qualsevol diria que aquest ambient és el d'una afició que acaba de perdre la seva primera final europea. Tothom sap que haver arribat a Bilbao és un gran premi", ha dit.

Les xarxes s'han omplert de comentaris positius cap a l'equip bagenc, que té l'esperança de poder ser part de la Final Four de la propera temporada i culminar allà el somni europeu.

Compartir l'article

stats