Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ametlla de Merola

Les tradicions reviuen en una obra de teatre al carrer

Les referències al passat del nucli i la pirotècnia van protagonitzar la nit amb èxit de públic

Les tradicions reviuen en una obra de teatre al carrerMireia ARSO

Els quatre capgrossos de l'Ametlla de Merola van prendre vida, dissabte a la nit, per explicar al públic de l'obra teatral de carrer Records d'infantesa, una història basada, precisament, en la memòria de molts veïns. L'espectacle, amb un gran protagonisme d'elements pirotècnics, va basar-se, doncs, en les principals cites del calendari anual de l'antic nucli tèxtil, des de Nadal fins a la festa major, passant també pel Carnaval, Setmana Santa i Sant Joan.

L'argument de l'espectacle va donar-hi el tret de sortida, dissabte, pels volts de les 10 de la nit, amb referències a la representació dels Pastorets, i va acabar gairebé dues hores després, amb l'esclat de cultura popular de la festa major, que s'ha celebrat aquest cap de setmana.

D'aquesta manera, la companyia teatral Gog i Magog, amb la col·laboració de l'Associació Cultural l'Esplai de l'Ametlla, veïns de la colònia i els Diables del Clot de l'Infern van deixar fer al públic un salt en el temps, oferint-los des d'una lluita entre dimonis i àngels, fins a la fidel reproducció d'una processó, o el cant de caramelles de Pasqua, entre altres.

L'argument va transcórrer per les diferents tradicions culturals i festives vistes amb la mirada innocent de la infància i explicades pels quatre capgrossos centenaris de l'Ametlla. L'organització va aprofitar que l'obra es feia al carrer, ja que el teatre està en obres, per donar protagonisme a la trama urbana de la colònia; així, l'acció no va transcórrer en un sol lloc, i després d'haver contemplat una interpretació colorista del Carnaval, i una processó de Setmana Santa, amb el personatge de la mort inclòs, es va convidar el públic a deixar la plaça de l'Església, i traslladar-se a la plaça del Teatre, on amb l'ajuda de la música, de recursos audiovisuals però també de la pirotècnia, es va reviure des d'una foguera de Sant Joan fins a la interpretació d'una obra teatral. Sense oblidar tampoc l'origen operístic dels quatre capgrossos, i la interpretació de l'estiu a través d'un exercici d'acrobàcies. Un castell de focs va posar-hi el punt final.

Prem per veure més contingut per a tu