L´Ajuntament de Gironella ha aprovat aquest dimarts a la nit un pressupost per al 2015 de 3.888.700 euros, un 38,42 % inferior al d'enguany. El consistori segueix així amb l´austeritat plantejada a l´inici d´aquest mandat per l'equip de govern encapçalat per l'alcalde i regidor d'Economia i Desenvoupament, David Font,

L´equip de govern va aprovar, el passat mes d´octubre, la congelació de la major part de les taxes municipals com la d´escombraries, vehicles, guals o cementiri i va aprovar també una reducció del tipus impositiu de l´Impost de Béns Immobles, baixant del 1,16 al 1,02. L´increment de la recaptació es deu a una major eficiència en la gestió i també per l´aflorament de contribuents amb obligació de tributar i que, fins la data, no ho feien. La revisió a fons de tots els padrons cadastrals ha permès aquesta previsible increment de recaptació.

El batlle explica que"els objectius de l´equip de govern des del principi de la legislatura és ser conservador en els ingressos i curós en la despesa, prioritzant el manteniment i la conservació de l´espai públic, l´atenció a les persones que pateixen de forma més directa la crisi econòmica i mantenint les mesures d´estalvi".