Segueix-nos a les xarxes socials:

Albert Rumbo troba el cap original de la Guita Xica de la Patum

És una de les principals novetats de la reedició del llibre Patum! presentat avui a Berga

Albert Rumbo troba el cap original de la Guita Xica de la Patum

troballa del cap primigeni de la Guira Xica de la Patum és una de les novetats més destacades de la reedició del llibre Patum! presentat aquesta tarda a Berga dins dels actes de commemoració del novè aniversari de la declaració de la festa berguedana com a Patrimoni de la Humanitat.

La localització d'aquesta peça per part d'Albert Rumbo ha centrat la presentació de la nova edició del llibre que va sortir a la llum l'any 2001. L'historiador i president del Patronat de la festa ha explicat que el cap es conservava a cal Serraïs, del carrer Buxadé de Berga i ha volgut agrair la seva col·laboració a Joan Calveras i Núria Font, que en són els propietaris. La peça va ser construïda entre el 1868 i el 1872 i va començar a saltar a la plaça l'any 1890. Posteriorment va ser substituïda per un nou cap perquè l'original tenia les orelles de llauna i suposava un perill potencial per als patumaires.

El llibre és obra d'Albert Rumbo, de Manel Escobet i de Salvador Vinyes i s'ha tornat a publicar amb l'objectiu d'ampliar la informació de la festa i d'afegir tota la documentació que s'ha localitzat en els darrers anys i també algunes efemèrides com per exemple, la proclamació de la Patum com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2005.

Prem per veure més contingut per a tu